På denne temakvelden skal vi dykke ned i historia om ølbrygging på tradisjonsvis.
Til å lære oss mer om tradisjonsbrygging av øl har vi invitert Jørund Geving fra Stjørdal. Jørund er rett og slett Norges beste tradisjonsbrygger av øl. Han har brygget Stjørdalsøl i 30 år. Han lager sin eget malt og er flere ganger Norgesmester i ølbrygging, og har flere ganger tatt rent bord i konkurransen på kornølfestivalen i Hornindal.
Jørund har også etablert foreningen Gjærkransen, som har som formål å lete opp og registrere mulige gjærstammer som måtte finnes i Trøndelag. Jørund er ekspert på Stjørdalsølets historie og tradisjonsbrygging
Vår gjest Jørund Geving forteller om tradisjonsbrygging i Norge og Trøndelag, om historia, bryggeprosess og utstyr, på gamlemåten med meskekar, røst, ølkagger, einerlåg, kveik og gjærkranser, gjær, humle og malt, og hvordan det tradisjonsbrygges i dag, hjemme med enkelt utstyr.
Visste du at skimuseet har en fin samling lokalt ølbryggingsutstyr? Vi har hentet disse fram fra magasinet for anledningen. Har du eldre utstyr hjemme, eller tror du har en gammel gjærstamme, ta med og vis fram!
Åpen pub i museumskafeen. Aldersgrense 18 år.
Arrangementet starter 19:00
Dørene åpnes 18:00
Inngangsbillett 200,-