Hopp til hovedinnhold

Tilgjengelighet

Vi ønsker at Rindal skimuseum skal være tilgjengelig for så mange som mulig. Her finner du info om om hva som er tilrettelagt, og hva som per i dag dessverre ikke er tilgjengelig for alle.

Hovedbygget med utstillinger innendørs

Bevegelseshemmede: Hovedbygget med utstillinger, resepsjon, museumskafé, butikk og toaletter er tilrettelagt for rullestol og rullator. Bygget er i to etasjer med heis mellom. Husk at du må holde inn knapp for at heisen skal gå - ellers stopper den.

Hørselshemmede: Utstillingene i hovedbygget er tilrettelagt for å kunne oppleves uten lyd, det er noen skjermer med filmer med lydspor, disse er tekstet.

Synshemmede: Utstillingene i hovedbygget har tekststørrelser og fonter i henhold til krav og anbefalinger men er ikke spesielt tilpasset synshemmede.

Skimakerlåven

Skimakerlåven med skimakerverksted og utleie av treski ligger også i hovedbygget, egen inngang fra utsiden via en låvebru, vi kan være behjelpelig med å tilrettelegge for rullestol.

Uteområdet (Tunet)

Uteområdet vårt er ganske flatt og godt tilrettelagt for alle, opparbeidet med stier og benker. Det er slak, kort bakke opp til Tunet fra begge sider, og det er mulig ved behov å få transport helt til døra. Fra museet har du også tilrettelagte turstier i lysløypa og badeplass.

Løsetlåna og de historiske bygningene

Bevegelseshemmede: De gamle byggene er ikke spesielt tilrettelagt for bevegelseshemmede, gamle bygg kan ha begrenset tilgjengelighet på grunn av smale dører, høye dørstokker og noen trapper. Ta kontakt på forhånd hvis du ønsker å bli med på omvisning og trenger ekstra hjelp.

Syns- og hørselshemmede: Våre omvisninger er ikke spesielt tilrettelagt for syns- eller hørselshemmede. Men det er ikke bruk av lyd i utstillingene i de gamle byggene, og vi kan åpne glassdørene og bli med deg inn i rommene du vil besøke, og har mange objekter det er lov til å ta på. Ta kontakt med oss så ser vi hvordan vi kan tilpasse omvisningen best mulig.

Ledsager

Ledsager med ledsagerbevis får gratis inngang.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1