Hopp til hovedinnhold

Barnas sommermuseum

Tirsdag er barnas dag på Rindal skimuseum. Hver tirsdag fra 4 juli til 15. august har vi forskjellig program for barn i samarbeid med venneforeninga.

Vi vil gjerne at barna kommer i følge med en foresatt. Vanlig billett til museet - barn går gratis, men forhåndsbestill gjerne så vi vet hvor mange som kommer!

4. juli : Spikkekurs – spikk din eigen sabel eller tryllestav

Kom og bli med på spikkekurs. Her på Rindal skimuseum kan barna lære å håndtere spikkekniv og bli kjent med treet i trygge omgivelser. Du lærer å spikke din egen sabel som du får med deg hjem etterpå, eller kanskje kan det bli en tryllestav dersom du synes det er lettere? Vi har spikkekniver til barna og erfarne voksne i trygge omgivelser, men vi vil at barna kommer i følge med en foresatt

11. juli : Leik med tråd

Denne dagen skal vi lære tradisjonelle leker med tråd. Kanskje kan du fingerstrikke? Og visste du at man kan lage mange spennende figurer bare med hendene og en ulltråd? Har man en venn, kan man lage enda flere figurer. Har du hørt om bukser, visp, fallskjerm, kråkefot, tekopp, Eiffeltårnet, kost... Kanskje har du noen besteforeldre, foreldre eller andre voksne som husker slike figurer? Det er er forskjellige navn i ulike deler av landet, og figurer fra ulike land. I tillegg til figurlek med tråd kan det hende vi finner fram vev, strikking eller hekling. Kanskje du kan lære de voksne å fingerhekle, for det vet vi at mange barn har øvd skikkelig masse på! Kom og lek med tråd da vel! 

18. juli : Lag din eigen barkebåt

Når vi skal lage barkebåt må vi først ut i skogen på jakt etter materialer. Først må du finne et bra emne til selve båten, en god, tjukk barkebit er et godt utgangspunkt. Kanskje den er fin som den er, kanskje må du spikke litt på den? Skal den ha mast og seil? Eller motor? Kan du finne finne det? Når vi har laget båtene ferdig må vi så klart sjøsette de på Tjønna. Kanskje kan vi ha båtrace? Vi vil gjerne at barna kommer i følge med en foresatt. Når båtene skal sjøsettes er det fint at foresatte blir med til vannet. Denne dagen kan det kanskje hende vi blir litt våte. 

25. juli : Uro av naturmaterialer

På snekkerlåven i vinter fant vi noen skikkelig fine uro-materialer i en kasse fra gamle Hans Claussens Fabriker i Bergen. De fikk vil lyst til å bruke til noe fint. Vi håper dere vil hjelpe oss å lage uro med naturmaterialer vi finner og litt som vi har på museet, kongler, fjær, blader, blomster, perler, trepinner, skjell, hva kan vi finne og hva kan vi bruke? Vi vil gjerne at barna kommer i følge med en foresatt. 

1. august : Bind ein blomsterkrans

Vi binder blomsterkranser av sesongens blomster og plukker blomster og planter som vi kan tegne. 

8. august : Saftkoking med etikettverkstad

Sommer på flaske! Vi plukker sesongens råvarer av bær, blomster og ville vekster. Noe må kokes, så der får vi hjelp av voksne i venneforeningen. Bli med og lag din egen saft. Hva med geitramssaft som blir nydelig knallrosa? I etikettverkstedet kan du selv bestemme navnet på safta og tegne og skrive etiketten og sette på. Kanskje det blir en trylledrikk? Og etterpå får du din egen saft med ditt helt eksklusive saftmerke med hjem. 

15. august : Bøying av skitupp

Hvordan vedlikeholdes treskiene, og hvordan får treskiene den fine bøyen på tuppen egentlig? Bli med oss og lær hvordan vi bøyer skitupper og klargjør treskiene til nye treskidager for barn.