Hopp til hovedinnhold

Fra museet ut på tur!

Rindal skimuseum ligger lett tilgjengelig som et hjerte midt i Rindal sentrum, idyllisk til med furuskog og utsikt til Trollheimsfjell og vatn.

  • Med Rindal skimuseum som utgangspunkt har du flotte naturopplevelser i nærheten.
    Med Rindal skimuseum som utgangspunkt har du flotte naturopplevelser i nærheten. Rindal skimuseum

Et laveterskel tilbud

Med museet som utgangspunkt legges terskelen lavt for at alle i alle aldre og med ulike behov, skal kunne kombinere et besøkt på museet med fine naturopplevelser – om det er til fots, på ski eller trillende. Du skal kunne komme deg ut på tur både sommer, vår, høst og vinter. Om du vil gå kort eller lang, flatt eller bratt, gå sakte eller svette.

Kultursti og Tunet

På sommer, høst og vår kan du på friluftsområdet på tunet gå kulturstien mellom de 15 historiske bygningene, og lese informasjon om dem på veggen til hvert bygg. Du kan også besøke dem digitalt på Kulturpunkt  Det er gratis å benytte friluftsområdet vårt, også utenom åpningstid, så lenge du farer fint fram og det ser fint ut etter deg.

  • Ut på tur. Fra Rindal skimuseum er det kort vei til turløyper
    Ut på tur. Fra Rindal skimuseum er det kort vei til turløyper Rindal skimuseum

Tjønnaområdet og turstier

Fra museet kommer du rett til tilrettelagte turløyper rundt det idylliske tjernet Tjønna. Både turløypa og badeplassen på Tjønna er populær på sommeren. Tjønna har fugletittertårn og badstue. På vinteren har skiløpere i lysløypa både mulighet til korte, flate partier og lengre mer kuperte sløyfer. Turstigruppa Rindal IL har mange fine og godt merkete turer du kan gå. Turstigruppa samarbeider med AktiVM, et spennende folkehelseprosjekt initiert av Trondheim 2025. 

Rindal skimuseum er et fint utgangspunkt for å teste deres tiltak VM-løypa og Early Birds.

Vintersatsing og treskifestival

I skisesongen 2024 gjør vi om museet til skistue. Siste helga i vinterferien er det treskifestival på Rindal skimuseum med eget program. Vi har også åpent siste lørdag i hver måned, ved arrangementer og ved forhåndsbooking. Hver første fredag i måneden i skisesongen er det Early birds Rindal med frokost hos oss. I kafeen serverer vi varm drikke og du kan få smurt matpakke og låne sitteunderlag. Er det fint vær, kan du få sitte på en benk med skinnfell i solveggen og utsikt til Tjønna.

  • På Rindal skimuseum kan du leie treski i vintersesongen.
    På Rindal skimuseum kan du leie treski i vintersesongen. Rindal skimuseum

Leie av treski

Fra vintersesongen 2024 lanserer vi vi et helt unik og litt eksklusivt tilbud med utleie av treski fra Landsem skifabrikk. Vi har ca 20 par treski i ulike lengder som har fått moderne standard Rottefella binding. Du kommer i egne skisko. Du kan enten ta med egne staver eller leie bambusstaver hos oss. Takket være vårt samarbeid med Norsk Ski- og skimakerforening har vi også to par heltreski for voksne laget av norske treskimakere, som du kan få prøve på tørr løssnø. Vi har 50 par heltre barneski, disse bruker vi også i skoleformidling, når vi reiser på turné med treskidager. Voksne betaler 250 kroner for å leie et par ski pr 2 timer.

For barn opp til 16 år er det gratis både å besøke museet og å prøve treski!

Turen i frisk luft og fin nærnatur er så klart gratis for alle.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1