Tur for alle - hele året!
Med Rindal skimuseum som utgangspunkt kan alle i alle aldre og med ulike behov, komme seg ut i nærnaturen. I Friluftsåret 2025 oppfordrer vi alle til å kombinere besøk på museet med fine naturopplevelser – om det er til fots, på ski eller trillende. Herfra skal du kunne komme deg ut på tur sommer, vår, høst og vinter. Kort eller lang, flatt eller bratt, sakte eller svett. Spør oss gjerne om mulighetene og om du trenger utstyr! Naturen er for alle!
-
Kortreist tur på Rindal skimuseum! Disse stiller i tidsriktig antrekk og har leid seg treski på museet. Foto: Rindal skimuseum. Eli Solvik | Rindal skimuseum
Tilbud i skisesongen 2025
Skiperioden februar - mars er en av Rindal skimuseums høysesonger. Det starter de fo første ukene i februar når vi drar rundt til skoler med treskidager. Deretter Treskifestivalen fra 21. til 23. feburar. Og i forbindelse med Ski-VM Trondheim 2025 følger vi på med VM- og vinterferieåpent fra 25. februar til 9. mars. Etter dette fortsetter vi med åpent hver lørdag, vi har arrangementer og åpner for forhåndsbooking av grupper. Hver første fredag i måneden i skisesongen er det Early birds Rindal med frokost hos oss. I denne sesongen er skiutstillingen i hovedbygget åpen for publikum. Vi gjør om kafeen til skistue, serverer varm drikke og fersk bakst. På skimakerlåven tilbyr vi utleie av treski. I kafeen kan du kan få smurt matpakke og låne sitteunderlag. Er det fint vær, kan du få sitte på en benk med skinnfell i solveggen og utsikt til Tjønna.
-
På Rindal skimuseum kan du leie treski i vintersesongen. Rindal skimuseum
Leie av treski
Vi på Rindal skimuseum er ganske stolte av å være det eneste museet i verden der du kan få gå gjennom skihistorien med treski på beina. Vi leier nemlig ut treski til våre besøkende! Du kan velge mellom fabrikkproduserte treski i laminat fra Landsem skifabrikk, eller heltreski produsert av norske skimakere fra Ski- og skimakerforeningen. Vi har ca 20 par Landsem ski fra 160 cm lengde og oppover, som har fått moderne standard Rottefella NNN bindinger, to av disse har også stålkant og BC fjellskibinding. Takket være vårt samarbeid med dyktige norske skimakere i Ski- og skimakerforeningen har vi også 6 par heltreski for voksne laget av norske treskimakere, som du kan få prøve dersom det er tørr løssnø, disse er veldig brede, så de får du ikke bruke i lysløypa eller oppkjørte løyper.
Vi har 50 par heltre barneski, disse bruker vi også i skoleformidling, når vi reiser på turné med treskidager og passer barn opp til 3. trinn. Vi har to par til litt større barn. I tillegg har vi også miniski, eller tønneski (miniski) til frilek inne på museumsområdet, disse kan barna bruke vanlige vintersko i.
Lysløypa ligger rett ved museet, og i området finner du også friområder for løssnøkjøring og skileik samt gapahuker.
Grupper: Vi tar i mot grupper etter forhåndsavtale.
Utstyr: Du kler deg etter været, og kommer i egne skisko. Du tar med egne staver eller leier bambusstaver hos oss.
Pris: Voksne 250 kroner for 2 timer for å leie ett par ski. For barn opp til 16 år er det gratis å låne treski!
Turen i frisk luft og fin nærnatur er så klart gratis for alle.
-
Ut på tur, aldri sur! Eli Solvik | Rindal skimuseum
Tjønnaområdet og turstier
Fra museet kommer du rett til tilrettelagte turløyper rundt det idylliske tjernet Tjønna. PÅ vinteren er det oppkjørt lysløype på Tjønna stadion. I Rindal IL sine alltid flotte oppkjørte skiløyper, har skiløpere i lysløypa både mulighet til korte, flate partier og lengre, mer kuperte sløyfer. Både turløypa og badeplassen på Tjønna er populær på sommeren. Tjønna har fugletittertårn og badstue. En gruppe vinterbadere isbader der om vinteren, og når isen er trygg kan man gå på skøyter. Turstigruppa Rindal IL har mange fine og godt merkete turer du kan gå. Turstigruppa samarbeider med AktiVM, et spennende folkehelseprosjekt initiert av Trondheim 2025.
Rindal skimuseum er et fint utgangspunkt for å teste lysløypa på Tjønna stadion, VM-løypa og andre merka turstier.
-
Rindal skimuseum i vinterdrakt.
Museumstunet og kulturstien
På sommer, høst og vår kan du på friluftsområdet på tunet gå kulturstien mellom de 15 historiske bygningene, og lese informasjon om dem på veggen til hvert bygg. Du kan også besøke dem digitalt på Kulturpunkt.
Det er gratis å benytte friluftsområdet vårt, også utenom åpningstid, så lenge du farer fint fram, følger reglene og rydder etter deg.