Hopp til hovedinnhold

Samlinger

Kultursti

Du kan bruke kulturpunkt til å se merr om huas på tunet ved Rindal skimuseum.

Rindal skimuseum

Rindal bygdemuseum åpnet i 1965, etter at det i mange år var arbeidd for å få til et bygdemuseum i Rindal.

  • GerhardsenKarlsen

Rindal bygdemuseum åpnet i 1965, etter at det i mange år var arbeidd for å få til et bygdemuseum i Rindal. En fenomenal dugnadsinnsats er nedlagt gjennom åra for at Rindal skimuseum framstår som det gjør i dag. Alle hus på museet er flyttet til museumsområdet fra andre steder i Rindal.

I år 2000 valgte Rindal kommunestyret bygdemuseet som 1000-årssted, og det ble avsatt midler til et framtidig skimuseum.
Rindal skimuseum åpnet 29.juni 2014. Det gamle Heggemsfjøset fra 1780 ble flyttet til museumsområdet og gjenbrukt til et nytt formål, skimuseum. Stat, fylke og Rindal kommune har finansiert bygget til 23 millioner kroner. Pir 2 arkitekter i Trondheim ble valgt som arkitekter. 

Da Heggemsfjøset kom på plass, ble tunet bli et komplett firkanttun. Rindal skimuseum viser skimkaerhistorien fra Rindal, hvor det har vært 4 skifabrikker. Skifabrikken Trollheimen, Rindals Ski, Troll Ski og Landsem Skifabrikk, som er mest kjent. Ved Landsem skifabrikk var det rundt 100 ansatte og det ble produsert rundt 100 000 par ski i året på slutten av 1970-tallet.

i

Se også

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1