Hopp til hovedinnhold

Minifestival på Rindal skimuseum

Under Kulturvøkku 2023 blir det Minifestival på tunet lørdag 1. juli.
Det blir konsert både med Rasmus og verdens beste band og Birkeland. Det blir vimpelverkstad, såpebobler, konkurranser og mange andre familieaktiviteter.

Arrangementet er støttet av 150-årsjubilanten Rindal Sparebank i samarbeid med Kulturforum og Rindal Skimuseums Venneforening

Familieaktiviteter

Dette er et arrangement for hele familien med konserter, vimpelverkstad, såpebobler, konkurranser og mye mye mer.

  • Foto: Endre Forbord

Rasmus og verdens beste band

 er aktuell som fersk vinner av Spellemannsprisen for 2022 i kategorien beste barneplate med plata Tunga på gjerdet. Arrangørene er glade for å få besøk av favorittbandet til alle norske barn (og voksne som har vokst opp med Knutsen & Ludvigsen).

Bandet består av Rasmus Rhode (gitar og sang), Kriss Stemland (Piano og sang) og Morten B. Stai (Kontrabass og sang). Bandet har solgt over 20.000 plater, turnert Norge rundt, har laget musikal til Trøndelag Teater, musikk til NRK Super og eget opplegg til Den kulturelle skolesekken. De har fått Alf Prøysens «Teskjekjerringpris» for sitt arbeid. Årets Spellemannspris blir deres fjerde. I 2007 vant de for plata Kyssing e hæsli…, i 2010 for Puppan te pappa, i 2017 for Banjo på badet, i tillegg til nominasjon i 2012 for plata Gul snø.

Bandet starter moroa med konsert for hele familien på dagen 1. juli.

  • Foto: Richard Sagen

Birkeland

Med det nystartete bandet Birkeland har Jonas Skybakkmoen med seg musikalske krefter som Jo Sverre Sande (gitar, keyboard, vokal), Gjermund Landrø (bass) Terje Uv (gitar og pedalsteel) og Richard Sagen (trommer).

Birkeland ble lansert med slagordet «bra sanger, bra spilt» denne uka med en stor sak i Adressa. Bandet har øvd i smug siden september, og verdenspremieren fant sted i kommunestyresalen i Meldal med tre låter. Slik fikk de virkelig testet ut ambisjonene om å spille det de omtaler som kunstnerisk interessant «bruksmusikk» som skal være enkel å forstå.

Og dette er ikke hvem som helst. Jonas Skybakmoen og Terje Uv har blant annet bakgrunn fra bandet Johndoe, Germund Landrø fra Gåte og New Violators, Richard Sagen fra Cute Crash Combo, og Jo Sverre som soloartist, og det er som soloartist vi har møtt han på Rindal Skimuseum tidligere.

Bandnavnet er det samme som småbruket Birkeland i Meldal, som Skybakmoen overtok for halvannet år siden, da han valgte å flytte fra Trondheim. Alle i bandet kan dermed sies å være bygdas menn, og tekstene gjenspeiler dette.